Zorg voor uw medische data

Medical Research Data Management (MRDM) is Bewerker van medische data voor Zorgaanbieders en centraal knooppunt voor distributie van informatie. Veilig, accuraat en betrouwbaar. Uw medische data is onze zorg!

 • MRDM stopt ondersteuning voor Internet Explorer 8 en ouder

  maandag 17 juli, 2017

  Microsoft doet geen veiligheidsupdates meer voor Internet Explorer 8 (IE8) en ouder. Dit vergroot risico’s voor het gebruik van deze browser. MRDM vindt het niet langer verantwoord IE8 te ondersteunen en stopt daarom per 1 september 2017 met de ondersteuning van IE8 en oudere versies.

  Wat betekent dit voor het werken met MRDM?

  Als u na 1 september 2017 gebruik maakt van IE8 of ouder, loopt u het risico dat bepaalde functionaliteiten niet langer werken in deze browser. Bugs of andere problemen die zich na deze datum alleen voordoen in IE8 of oudere versies, verhelpen of onderzoeken wij niet.

  Welke versie van Internet Explorer heb ik?

  Om te achterhalen welke versie van Internet Explorer u heeft, opent u de browser en klikt u op het tandwiel. Vervolgens gaat u naar ‘Over Internet Explorer’ en ziet u welke versie het betreft.

  Ik heb IE8 of ouder, wat kan ik nu het beste doen?

  Indien u gebruik maakt van IE8 of een oudere versie, adviseren wij u om over te stappen naar een nieuwere versie van Internet Explorer (versie 9 of hoger). Overstappen op een alternatieve browser is tevens een mogelijkheid. MRDM ondersteunt de volgende browsers:

  • Microsoft 9, 10 en 11.
  • Google Chrome (laatste versie).
  • Mozilla Firefox (laatste versie).
  • Safari (uitsluitend variant voor Mac OS X, niet de Windows variant).

   

  Meer informatie

  Heeft u nog vragen? Neemt u contact op met onze servicedesk via onderstaande gegevens en wij helpen u graag.

  E: servicedesk@mrdm.nl

  T: 088 - 57 000 30

 • De juiste patiënt tijdig op de juiste plek

  vrijdag 21 april, 2017

  Chronische lage rugpijn is wereldwijd een groot sociaal en maatschappelijk probleem. Hoe kan de juiste behandeling hiervoor sneller en gerichter ingezet worden? Miranda van Hooff onderzocht het. Vanuit de Sint Maartenskliniek in Nijmegen werkt ze samen met MRDM en PatientInvolved. Vandaag verdedigde ze met succes haar proefschrift ‘Towards a paradigm shift in chronic low back pain? Identification of patient profiles to guide treatment.’

  Lees het interview met Miranda van Hooff.

 • Kwaliteitszorg kost minder

  woensdag 5 april, 2017

  Op 6 april verdedigt Johannes Govaert in Leiden zijn proefschrift Value-Based Healthcare in Colorectal Cancer Surgery. Hij onderzocht de relatie tussen kwaliteit van darmkankerchirurgie en kosten in 29 Nederlandse ziekenhuizen. Dit deed hij in samenwerking met DICA, Performation en X-IS.

  Govaert: “We zien dat kosten verlagen wanneer de kwaliteit van zorg verbetert. Dit komt met name omdat complicaties, dus wanneer er iets misgaat, kostbaar zijn. 5% van de duurste patiënten zorgen voor bijna 25% van de kosten.”

  Welke aanbevelingen heeft hij voor de ziekenhuizen? Lees het in het vraaggesprek.

   

  Lees ook het interview met Johannes en zijn tweelingbroer Klaas die op dezelfde dag promoveren.

  Lees het proefschrift (beschikbaar na de promotie).

 • Waarde van Zorg: niet praten maar doen

  donderdag 16 maart, 2017

  Value Based Health Care is topsport; "Het is een continu proces dat we moeten integreren als vanzelfsprekendheid."  Aldus Wim Smit, directeur van MRDM. Met onze partners in doelmatige zorg X-IS en PatientInvolved hebben wij het project Waarde van Zorg. Robbert Meerwaldt, bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en chirurg in het MST, is trots op dit project. 

  Lees hier meer over ons project Waarde van Zorg.

 • MRDM en healthdeal genoemd in kamerbrief Schippers

  vrijdag 3 maart, 2017

  Minister Schippers heeft MRDM en de healthdeal aangehaald in haar brief naar de Tweede Kamer, waarin zij een beeld schetst van de volgende stap in de transparantie van zorg.

 • Carity nieuwe partner in value-based healthcare

  maandag 9 januari, 2017

  Carity is per januari 2017 de nieuwe partner voor MRDM, PatientInvolved en X-IS op het gebied van value-based healthcare. Het moederbedrijf van MRDM, ZorgInvest, neemt alle activiteiten en medewerkers van Carity over van Kiwa NV. Kiwa wil zich meer richten op inspectie- en certificatiediensten, terwijl Zorg Invest haar dienstenpakket rondom value-based health care verder wil uitbreiden.

 • St Jansdal tekent als eerste ziekenhuis het MRDM-Connect-Epic contract

  dinsdag 15 november, 2016

  Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft als eerste van de huidige 10 Epic ziekenhuizen het MRDM-Connect-Epic contract getekend. Het huis is al maanden druk met de implementatie van het EPD van Epic en neemt daarbij direct de implementatie van aanleverketens voor data van DICA-registraties aan MRDM mee. De verwachting is dat andere Epic ziekenhuizen snel zullen volgen.

 • Partnerschap met IBM

  donderdag 7 juli, 2016

  MRDM Business Partner- Watson for Oncology

  MRDM en IBM hebben een deal getekend omtrent Watson for Oncology (WfO). De getekende deal heeft als doel om de Watsoncomputer naar Nederland te halen en aan te laten sluiten op het bewerkersdomein van MRDM. Hierdoor kunnen alle Nederlandse ziekenhuizen een versie van WfO gaan gebruiken die toegepast is op de Nederlandse situatie. Dit is de eerste keer dat binnen Europa wordt geprobeerd een heel land aan te laten sluiten op de Watsoncomputer. De computer zal binnen de oncologie worden gebruikt, voor alsnog voor borst-, long- en colorectale kanker.

  Momenteel zoeken wij circa 10 ziekenhuizen die de Nederlandse versie van WfO met ons willen vormgeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de MRDM- servicedesk via servicedesk@mrdm.nl of telefonisch via 088-57 000 30.

  Watson for Oncology

  Elke maand verschijnen vele medische artikelen in de oncologie. Medisch specialisten hebben gemiddeld vijf uur per maand om deze artikelen te lezen. Watson for Oncology creëert logica uit grote hoeveelheden ongestructureerde medische literatuur, richtlijn en trial data. Daarmee brengt Watson een gepersonaliseerd behandeladvies uit, als ondersteuning aan de specialist, inclusief betrouwbaarheidsscore en onderliggende bewijsvoering. Watson for Oncology vervangt niet de keuzen van de specialist, maar versterkt het denkproces als een ‘vertrouwde collega’.

  De Watsoncomputer brengt de laatste medische inzichten sneller naar de patiënt, met al zijn/haar bijzonderheden. De patiënt weet zeker dat zijn behandelend specialist op de hoogte is van de nieuwste relevante inzichten.

  Samenwerking MRDM en IBM

  Uniek is dat Nederland een ICT-infrastructuur heeft waar de Watsoncomputer direct op kan aansluiten. MRDM heeft met alle Nederlandse ziekenhuizen een bewerkersrelatie en daardoor een juridisch aansluitende structuur voor de samenwerking met IBM- Watson for Oncology.  

 • MRDM- initiatiefnemer eerste Health Deal

  woensdag 8 juni, 2016

  MRDM is initiatiefnemer van de eerste Nederlandse Health Deal. Op 8 juni jl. tekende minister Schippers (Volksgezondheid) het convenant, dit deed zij mede namens minister Kamp (Economische Zaken). Met deze ondertekening werd de eerste Health Deal gelanceerd in de Beurs van Berlage te Amsterdam, waar de jaarlijkse eHealth Week plaats vond.

  Health Deals

  Health Deals zijn in het leven geroepen om bedrijven en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om samen met de overheid te werken aan het stimuleren van zorginnovaties. Innovatieve oplossingen in de zorg zijn nodig om bij te dragen aan duurzame zorg én om de kosten beheersbaar te houden. Initiatieven vanuit het veld staan hierbij aan de basis.

  Decision Support in de oncologie

  Initiatiefnemers MRDM en IBM Nederland geloven samen met de andere betrokken partijen dat beslisondersteunende IT- systemen (Decision Support) in de gezondheidzorg een uitkomst kunnen bieden om alle wetenschappelijke inzichten bij te houden en toe te passen in de medische praktijk. De verwachting is dat beslisondersteuning de arts helpt om de wetenschap bij te houden, behandelkeuzes beter met de patiënt af te stemmen en de behandeling effectiever in te zetten om gestelde doelen te bereiken.

  Met deze Health Deal voor beslisondersteuning in de kankerzorg, slaan alle deelnemers de handen ineen om innovaties op dit vlak daadwerkelijk naar de praktijk te brengen. Dit doen zij door eventueel belemmerende factoren in kaart te brengen en op te lossen. De resultaten uit deze Health Deal kunnen gebruikt worden voor andere ziektebeelden en zorginnovaties met betrekking tot Decision Support.

  Ondertekenaars

  De Health Deal is ondertekend door de ministeries van VWS en EZ, initiatiefnemers Medical Research Data Management (MRDM) en IBM Nederland, Academisch Medisch Centrum, het Antoni van Leeuwenhoek, Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo, Coöperatie VGZ, Zilveren Kruis, Menzis, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisatie, Health-RI, Integraal Kankercentrum Nederland, Dutch Institute for Clinical Auditing en Universiteit Twente.

   

  Wilt u meer weten over de eerste Health Deal in Nederland, klikt u dan hier. 

   

 • Partnerschap met ICHOM

  dinsdag 3 mei, 2016

  MRDM platinum partner

  MRDM mag zich platinum partner noemen van ICHOM- het International Consortium for Health Outcomes Measurement. ICHOM is een samenwerking van The Boston Consulting Group (BCG), Karolinska Institutet en Institute for Strategy and Competitiveness. Het doel van deze non- profit organisatie is om de gezondheidszorg wereldwijd te veranderen naar Value Based Healthcare. Dit bereiken zij onder andere door het ontwikkelen van standaardsets die zorgkwaliteit bij patiënten inzichtelijk maken op basis van de uitkomsten van die sets. ICHOM stelt wereldwijd teams samen om per medische conditie de standaardsets te definiëren en door internationale benchmarks de mogelijkheid te bieden om zorgkwaliteit te verbeteren.

  MRDM is trots om als betrouwbare partij de gestandaardiseerde sets van ICHOM te mogen meten.

  Wilt u meer weten over ICHOM, bekijkt u dan de website http://www.ichom.org.

   

 • VUmc en AMC registreren vanuit EPD EPIC

  vrijdag 8 april, 2016

  Begin maart 2016 heeft het VUmc de koppeling tussen haar nieuwe EPD van EPIC en het merendeel van de door hen gebruikte DICA-kwaliteitsregistraties in gebruik genomen. Een paar maanden geleden had het AMC dit al gedaan. Door zo een gedeelte van de benodigde gegevens aan de basis vast te leggen is een belangrijke stap gezet in de vermindering van de registratielast.

 • Betrouwbaarheid MRDM opnieuw bevestigd

  donderdag 10 maart, 2016

  Auditor oordeelt positief over informatieveiligheid en privacy

  MRDM is met glans de tussentijdse audit doorgekomen waarin de status van informatieveiligheid en privacy opnieuw werd beoordeeld. De auditor was onder de indruk van hetgeen MRDM op dit gebied heeft laten zien. Dit bewijst dat MRDM weer naar een hoger niveau van informatieveiligheid en privacy is gegaan en met recht de NEN 7510 en ISO 27001 certificering heeft. Daarmee blijft het uw veilige en betrouwbare partner in ICT. 

 • Website MRDM opgefrist

  maandag 1 juni, 2015

  De website van MRDM is opgefrist. De site is toegangkelijker en biedt meer informatie over de organisatie en onze produkten en diensten. Nieuw is de mogelijkheid om documenten te downloaden. Het document uploadcenter is ondergebracht bij de e-Postbus onder de menukeuze MijnMRDM. Nieuw is ook dat u via de site autorisaties kunt aanvragen voor diverse beveiligde services. De informatie over privacy & security is geactualiseerd. MRDM heeft een continue en actief proces van informatiebeveliging op het hoogst haalbare niveau.

 • MRDM presenteert product aan Parkinson patiënten

  woensdag 13 mei, 2015

  MRDM presenteerde vandaag ID-PATH aan Parkinson patiënten, als onderdeel van het consortium ParkinsonNeXt.

  De patiënten kregen uitgebreid gelegenheid om te testen en feedback te geven, zodat het product verder verbeterd kan worden.

 • Wereldwijde primeur samenwerking plastisch chirurgen en borstimplantaatleveranciers

  vrijdag 10 april, 2015

  De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de industrie slaan de handen ineen om de kwaliteit rondom borstimplantaties te verbeteren en eventuele terugroepacties van implantaten mogelijk te maken. MRDM verzorgt hiervoor de ICT-infrastructuur en het datamanagement, in opdracht van Stichting DICA.

 • MRDM-Connect-ChipSoft gelanceerd

  woensdag 4 februari, 2015

  Per 1 februari 2105 is de connectivity service MRDM-Connect-ChipSoft gelanceerd.

  Na een sucesvoll pilot bij diverse ziekenhuizen is de service nu beschikbaar voor alle ChipSoft ziekenhuizen en (bijna) alle DICA-registraties. 

  Bent u geinteresseerd in MRDM-Connect-ChipSoft, neem dan contact op met de MRDM Servicedesk.