DataSafe: dé oplossing voor veilige uitwisseling van medische data.

DataSafe is dé oplossing voor de veilige uitwisseling van medische data, terwijl u zelf volledige controle over de gegevens houdt. De gebruiksvriendelijke applicatie maakt het mogelijk om data op een eenvoudige manier met MRDM te delen en andersom.

Bestanden uploaden en downloaden

Wanneer u een bestand uploadt wordt het automatisch versleuteld en via een beveiligde verbinding in de kluis geplaatst. MRDM haalt het vervolgens uit de DataSafe, ontsleutelt het bestand en verwerkt de data. Daarnaast heeft MRDM de mogelijkheid om bestanden, zoals validatierapporten, in uw kluis te plaatsen. Deze kunt u via een beveiligde verbinding downloaden.

Volledige controle over uw data

De DataSafe is eigendom van de zorginstelling en u heeft volledige controle en zeggenschap over de data in de kluis. Zolang een bestand niet door MRDM uit de kluis is gehaald, kunt u het uit de kluis verwijderen. In het archief ziet u in een oogopslag welke bestanden aan de DataSafe zijn toegevoegd. Zo heeft u op ieder gewenst overzicht over welke data MRDM beschikt. Alleen uw zorginstelling en MRDM hebben toegang tot de kluis.

Alle voordelen op een rij

  • Veilige uitwisseling van medische data.
  • Volledige controle en zeggenschap over de data in de kluis.
  • Op ieder gewenst moment overzicht over welke data MRDM beschikt.
  • Volledig digitaal, dus overal toegang tot uw DataSafe.
  • Life cycle beheer: u bepaalt zelf hoeveel dagen bestanden in de kluis blijven staan voordat deze automatisch worden verwijderd.
  • Data is vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en voor hergebruik beschikbaar; en sluit daarmee aan op de FAIR-principles.
Contact

Heeft u vragen over de DataSafe of wilt u een gratis demo aanvragen? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@mrdm.nl of bel (088) 57 000 30.