MRDM ondertekent Kennis- en Innovatie Convenant met Topsector LSH

Publieke en private partijen hebben afgesproken samen te werken aan vitaal functionerende burgers in een gezonde economie.

Naast MRDM, ondertekenden partijen als TNO, Go-Fair en patiëntenorganisaties het Kennis- en Innovatie Convenant 2020-2023 (KIC) en hebben deze op 1 november aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken.

Data speelt een essentiële rol in het verbeteren van zorg. MRDM draagt dan ook bij door haar bestaande technische infrastructuur ter beschikking te stellen om de missie te bereiken.

De ambitie is dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven en dat de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30% is afgenomen.

Om dit te kunnen behalen, is zowel technische als sociale innovatie nodig. Om die reden werkt het KIC volgens ‘quadruple helix’. Dit betekent dat kennisinstellingen, overheid, burgers en bedrijfsleven samen zullen werken om de doelstellingen te realiseren.

“Als innovatief land en als coalitie staan wij bekend om onze publiek-private samenwerkingen met veel partners”, zo valt te lezen in het voorwoord van het KIC. “In het nieuwe, missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid wordt voortgebouwd op deze sterke kennis- en innovatie-infrastructuur, (…) en gaan economische kansen voor ons land en onze sectoren hand in hand met de gewenste en noodzakelijke maatschappelijke veranderingen.”

IMPACT coronacrisis op ziekenhuiszorg inzichtelijk dankzij goede samenwerking registraties en verwerkers Categorie: Algemeen

De Samenwerkende Kwaliteitsregistraties (SKR) hebben de effecten van de coronacrisis onderzocht en gepubliceerd in het IMPACT rapport. Hoewel de kwaliteit van zorg op peil is gebleven, zijn er grote zorgen over de effecten van uitgestelde zorg. De SKR…

Door IMPACT coronacrisis op ziekenhuiszorg inzichtelijk dankzij goede samenwerking registraties en verwerkers
Lees meer

Wouter van Dijk over hergebruik van data bij kwaliteitsregistraties tijdens Dutch Health Week Categorie: Algemeen

Van 18 tot en met 21 mei 2021 vond de eerste editie van de Dutch Health Week plaats, het grootste online evenement voor de zorgsector in 2021. In de tafelsessie van Hans Mekenkamp (MedicalPHIT) gaan Wouter van Dijk (MRDM), Carolien Bouma (Registratie…

Door Wouter van Dijk over hergebruik van data bij kwaliteitsregistraties tijdens Dutch Health Week
Lees meer