MRDM ondertekent Kennis- en Innovatie Convenant met Topsector LSH

Publieke en private partijen hebben afgesproken samen te werken aan vitaal functionerende burgers in een gezonde economie.

Naast MRDM, ondertekenden partijen als TNO, Go-Fair en patiëntenorganisaties het Kennis- en Innovatie Convenant 2020-2023 (KIC) en hebben deze op 1 november aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken.

Data speelt een essentiële rol in het verbeteren van zorg. MRDM draagt dan ook bij door haar bestaande technische infrastructuur ter beschikking te stellen om de missie te bereiken.

De ambitie is dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven en dat de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30% is afgenomen.

Om dit te kunnen behalen, is zowel technische als sociale innovatie nodig. Om die reden werkt het KIC volgens ‘quadruple helix’. Dit betekent dat kennisinstellingen, overheid, burgers en bedrijfsleven samen zullen werken om de doelstellingen te realiseren.

“Als innovatief land en als coalitie staan wij bekend om onze publiek-private samenwerkingen met veel partners”, zo valt te lezen in het voorwoord van het KIC. “In het nieuwe, missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid wordt voortgebouwd op deze sterke kennis- en innovatie-infrastructuur, (…) en gaan economische kansen voor ons land en onze sectoren hand in hand met de gewenste en noodzakelijke maatschappelijke veranderingen.”

MRDM opnieuw succesvol geaudit voor ISO27001 en NEN7510 Categorie: Nieuws

Na een succesvolle audit in februari, is MRDM per 11 maart opnieuw gecertificeerd voor ISO27001 en NEN7510. De certificaten worden uitgegeven wanneer processen, beleid en kennisopbouw van een organisatie voldoen aan de strenge normen van het internationale ISO…

Door MRDM opnieuw succesvol geaudit voor ISO27001 en NEN7510
Lees meer

ICHOM en MRDM bundelen krachten om zorguitkomsten op internationale schaal te vergelijken Categorie: Nieuws

Trots kondigen wij onze samenwerking aan met het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM) om het ICHOM Global Benchmarking Platform te lanceren. Het platform stelt zorgaanbieders in staat om de belangrijkste uitkomsten voor de patiënt te vergelijken…

Door ICHOM en MRDM bundelen krachten om zorguitkomsten op internationale schaal te vergelijken
Lees meer