Centrale financiering voor DICA – MRDM programma ‘Koppelingen 2020-2021’. Programma verhoogt kwaliteit van data, vermindert registratielast en verlaagt kosten batchaanlevering voor zorginstellingen.

In 2020 is het programma ‘Koppelingen 2020-2021’ door DICA en MRDM opgezet. Binnen het programma worden verschillende databronnen gekoppeld. Dit verhoogt de kwaliteit van de DICA-data, verlaagt de registratielast binnen de ziekenhuizen en past in de doelstelling van DICA en MRDM om de kwaliteit van zorg continu te verbeteren. Vanaf 2021 worden alle onderdelen uit het programma centraal gefinancierd door Stichting DICA en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

De koppelingen hebben betrekking op data rondom mortaliteit, pathologie, endoscopie, radiotherapie en heupfractuur/gewichtsprothesen. Voor zorginstellingen betekent de centrale financiering dat MRDM geen abonnementskosten (meer) in rekening brengt voor batchaanleveringen die binnen de scope van het programma Koppeling 2020-2021 vallen.

Via deze link leest u meer over de vijf onderdelen uit het programma ‘Koppelingen 2020-2021’ en de stappen die daarin zijn gezet.

MRDM opnieuw succesvol geaudit voor ISO27001 en NEN7510 Categorie: Nieuws

Na een succesvolle audit in februari, is MRDM per 11 maart opnieuw gecertificeerd voor ISO27001 en NEN7510. De certificaten worden uitgegeven wanneer processen, beleid en kennisopbouw van een organisatie voldoen aan de strenge normen van het internationale ISO…

Door MRDM opnieuw succesvol geaudit voor ISO27001 en NEN7510
Lees meer

ICHOM en MRDM bundelen krachten om zorguitkomsten op internationale schaal te vergelijken Categorie: Nieuws

Trots kondigen wij onze samenwerking aan met het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM) om het ICHOM Global Benchmarking Platform te lanceren. Het platform stelt zorgaanbieders in staat om de belangrijkste uitkomsten voor de patiënt te vergelijken…

Door ICHOM en MRDM bundelen krachten om zorguitkomsten op internationale schaal te vergelijken
Lees meer